Observant la realitat de la Pedagogia Internacional.

jueves, 9 de mayo de 2013

“No a les retallades, No a la LOMCE”

Avui, 9 de Maig, la comunitat educativa surt al carrer de nou en senyal de protesta per les retallades en educació i en contra de la nova reforma educativa, l'avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa. En aquesta ocasió, es tracta d'una convocatòria de vaga conjunta de tots els nivells educatius: des de les Escoles Bressol fins a les Universitats.


Estudiants, docents, personal de serveis i famílies protesten contra aquesta reforma que portarà a un retrocés de 40 anys al nostre sistema educatiu, perdent tots els avenços que havíem assolit fins a la data i que, poc a poc, van desapareixent. 

Com a mostra d'aquesta protesta, adjunto el link d'un vídeo publicat a la web del diari "El País", on representants del Sindicat d'Estudiants així com la presidenta de l'AMPA d'una escola d'educació primària a Madrid reflexionen sobre cap a on ens porten aquestes reformes i el per què de la vaga. 


En aquest vídeo trobem com des de la representació de l'AMPA fa esment a la pèrdua de poder de les famílies en el govern dels centres educatius, una de les reformes en referència a l'autonomia dels centres que proposa la LOMCE.


Personalment, considero necessària aquesta mobilització del sector educatiu per tal de parar l'avantprojecte de llei i fer-nos escoltar com a peça protagonista d'aquest sistema educatiu. A més, el fet de que sigui una vaga de tots els nivells educatius fa prendre més força a la reivindicació. 

Tot i així, crec que hauríem de començar a replantejar-nos com fer aquest tipus de manifestacions ja que s'està convertint en un continu que a final de curs s'engeguin moviments i mobilitzacions que, arribats al juny, perden força i s'acaben diluint. 

La lluita ha de ser constant, amb força i decisió. La única manera de fer ressò és tenir continuïtat i moviments consolidats amb ideals consensuats i clars. 



Per acabar, no hem d'oblidar que el significat de la Democràcia és el poder del poble en decidir el seu camí...

No hay comentarios:

Publicar un comentario